S-a deschis Școala de vară de la Satu Mare

În perioada 10-15 iulie, Satu Mare este gazda Școlii de vară, un eveniment organizat de Centrul de Studii Transilvane al Academiei Române – Filiala Cluj. Deschiderea oficială a avut loc astăzi, 11 iulie, la ora 09.30, în Sala Festivă a Muzeului Județean Satu Mare.

Tema Școlii de vară din acest an este „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului trei”.

Acest proiect este dedicat profesorilor români de istorie din Ucraina, Republica Moldova, Serbia şi Ungaria, cărora intenționează să le ofere un cadru propice pentru a fi puşi în contact cu ultimele achiziţii privind atât cercetarea ştiinţifică, cât şi metodica predării istoriei în România.

Școala de vară este organizată în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și cu Muzeul Județean Satu Mare, care susține substanțial și generos această manifestare. Finanțator principal este Ministerul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

În cadrul deschiderii festive au adresat cuvinte de salut acad. prof. univ. Ioan-Aurel Pop – Rectorul Universității „Babeș-Bolyai” și directorul Centrului de Studii Transilvane al Academiei Române, Darius Filip – prefectul judeţului Satu Mare, Florin Trandafir Vasiloni – Consulul General al României la Gyula, Pataki Csaba – preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Kereskényi Gábor – primarul municipiului Satu Mare; prof. Călin Durla – inspector şcolar general Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare.

Moderatorul evenimentului este Felician Pop, managerul Muzeului Judeţean Satu Mare.

Programul școlii de vară cuprinde conferințe pe diferite teme din istoria României, susținute de specialiști reputați din Satu Mare, Cluj și Republica Moldova, excursii la obiective culturale din județul Satu Mare, și activități cu caracter didactico-aplicativ organizate cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.