Satu Mare, gazda Taberei naționale de matematică

În perioada 3-8 iulie s-a desfăşurat în Satu Mare cea de-a II-a ediţie a Taberei naţionale de matematică „Lions Someş”, pentru elevi care au absolvit clasa a VI – a.

Organizatorii acestei tabere au fost: „Lions Someş” Satu Mare, prin preşedinte Paul Petruca, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Societatea de Ştiinţe Matematice din România, filiala Satu Mare şi Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”, prin directorul prof. Maria Reiz.

Au desfăşurat activităţi de predare-învăţare, următorii profesori de matematică: Doina Muntean, Ovidiu T. Pop, Petru Braica, Adrian Bud şi Virgil Pop.

După orele de matematică, elevii din tabără au participat la activităţi de iniţiere/învăţare a limbii germane susţinute de profesorii Camelia Onciu şi Szekely Sándor de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger”; la o activitate de dezvoltare personală cu prof. Raluca Jurje.

De asemenea, s-a organizat o excursie la Negreşti-Oaş, unde s-a vizitat Muzeul „Ţării Oaşului” şi zona turistică „Luna Şes”. A doua excursie a avut loc la Beltiug, unde s-au organizat jocuri în aer liber şi un foc de tabără.

La această tabără au participat 35 de elevi de clasa a VI-a din judeţele: Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Mureş, Prahova, Ilfov, Satu Mare, Sălaj, elevi selectaţi de filialele „Lions Club”.

În cadrul taberei s-a organizat un concurs, la care au participat patru echipaje. Subiectele au conţinut probleme de matematică, întrebări de istorie şi geografie despre zona Oaş, informaţii primite în excursia de la Negreşti-Oaş şi întrebări de limbă germană.

În ultima zi de tabără s-a organizat concursul individual de matematică al taberei, subiectul concursului conţinând cinci probleme.

Organizatorii taberei, elevii şi profesorii participanţi, consideră că această tabără a fost o experienţă reuşită care va fi reeditată, cu mai mult succes, în ediţiile viitoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.