Donează sânge pentru a salva vieți. Vezi când va avea loc acțiunea

Vineri, 21 iulie, între orele 07.30 -09.00 sătmărenii sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a „dărui o picătură din miracolul vieții unui OM”. Un grup de tineri a căror motto este „Mână de la mână, pentru un trai mai bun”, vă provoacă să vă prezentați pentru a dona sânge.

„Cei care doriți să donați sânge ne întâlnim în data de 21 iulie între orele 07.30 -09.00 la Centru de Transfuzie Sangvină Satu Mare. Bonurile de masă obținute vor fi donate familiilor nevoiaşe. Poți face două fapte bune printr-un singur gest!”, este mesajul tinerilor.

Donarea de sânge în scopuri terapeutice este un gest umanitar, benevol şi anonim. Toți cei care se vor prezenta în data de 21 iulie, pentru a dona, vor beneficia de un set de analize gratuite: Rh, grupa sangvină, hepatită B, C, HIV, HTLV, VDRL, ALT; posibilitatea efectuării ulterioare şi a altor analize gratuite (hemoleucograma, glicemie, transaminaze); adeverință pentru obținerea unei reduceri de 50% pentru transportul în comun, pe o perioadă de 30 de zile; 1 zi liberă (în cazul în angajaților cu carte de muncă); 7 bonuri de masă în valoare de aproximativ de 65 lei.

Iată 5 motive pentru care să donați sânge:

1. La fiecare 3 secunde cineva are nevoie de sânge;

2. Sângele donat de o persoană, descompus în mai multe componente, poate salva 3 vieți;

3. Majoritatea oamenilor au suficient sânge pe care îl pot dona, însă niciodată nu există stocuri suficiente pentru ai ajuta pe toți cei care, la un moment dat, au nevoie de sânge;

4. Donarea de sânge este o procedură sigură şi benefică pentru sănătate;

5. 450 ml de sânge reprezintă o cantitate mică, care poate fi înlocuită cu uşurință.

Este bine de ştiut că aceşti tineri, înainte de ajuta o familie, se asigură de faptul că aceea familie chiar merită să fie ajutată.

„Nu ajutăm o familie, până când nu ne convingem de faptul că ei chiar merită sprijinul nostru. Înainte le facem o vizită, verificăm condițiile în care locuiesc. Ajutăm doar familii care au copilaşi şi care nu consumă băuturi alcoolice, pentru că vrem să ajutăm acele suflete care nu au avut norocul să se nască într-o familie modestă sau bogată, copiii care nu au ocazia să primească jucării, care nu au hăinuțe de fiecare dată când ar avea nevoie, a căror părinți muncesc, dar care totuşi nu pot oferii condițiile minime de trai”, spun inițiatorii acestui proiect.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.