Îngrijirea trandafirilor. Vezi câteva sfaturi

Trandafirul este una dintre cele mai frumoase. Ca orice altă floare, ea trebuie îngrijită și păstrată corespunzător.

Trandafirii au nevoie de lumina soarelui, însă trebuie să fie și protejați de vânt, iar solul trebuie să fie mai afânat pentru ei.

Această floare poate fi plantată din luna martie până în luna noiembrie. Butașii de trandafiri, trebuie să îi lăsați în apa 24 de ore înainte de a-i planta.

Cum tundem trandafirii?

Pentru a tunde trandafirii, avem nevoie să respectăm și să urmărim câteva reguli. Trandafirii trebuie tăiați la începutul lunii aprilie. Toamna se taie florile ofilite și tulpinile prea lungi, dacă acestea există.

Să nu lăsați ramuri în interiorul trandafirilor! Aceștia trebuie răriți în interior și astfel, se vor reduce șansele apariției bolilor.

Cum îngrijim trandafirii?

Tulpinile sălbatice care se dezvoltă sub punctul de altoire trebuie neapărat eliminate.

Totodată, dacă există flori ofilite, ele trebuie tăiate. Aveți grijă să fertilizați trandafirii de două ori pe an cu îngrășământ de trandafiri și la sfârșitul lunii noiembrie să săpați în jurul acestora pentru a-i pregăti de iarnă.

Zațul de cafea face minuni. Acest îngrășământ este foarte cunoscut și foarte bun! Zațul de cafea are un conținut mare de azot, fosfor, minerale și potasiu. Acest lucru face ca zațul de cafea să fie un îngrășământ perfect pentru grădina dumneavoastră.

Ce trebuie sa faceți? Pur și simplu strângeți zațul de cafea pe care apoi îl veți răspândi pe un ziar. Lăsați-l să se usuce. Apoi, puneți pur și simplu zațul de cafea atât în grădina voastră, cât și în ghivece.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.