Pompierii sătmăreni, în finala Competiției Naționale de Descarcerare (Foto)

În perioada 5 – 7 iulie, pe Arena Națională din municipiul București a găzduit „Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență și de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Fundației pentru SMURD.

Echipa ISU Satu Mare, a ocupat locului I la proba „Descarcerarea din Vehicule” a fazei zonale a acestei competiții desfăşurată în perioada 7-9 iunie în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al judeţului Sălaj.

În urma câștigării fazelor zonale, 16 echipe din țară, printre care și cea a pompierilor sătmăreni formată din: plt. adj. Ardelean Antonio, sg. maj. Por Georgel, sg. maj. Hajdu Christopher, plt. Hotea Emil, plt. maj. Demian Marian, plt. Ardelean Adrian însoțiți de lt. col. Moraru Bogdan, s-au întrecut pentru obținerea locurilor fruntașe la cea de-a VI-a ediție a „Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat” din București.

Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorilor le-au fost testate abilitățile și experiența profesională dobândite la probele: „Descarcerarea din Vehicule” și „Acordarea Primului Ajutor Calificat”, sub arbitrajul experților din Scoția și Portugalia, precum și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
În urma derulării primei etape a competiției, sătmărenii alături de alte cinci echipe, la proba „Descarcerarea din Vehicule”, s-au calificat în finală.

La sfârșitul concursului, dominat de profesionalism, implicare, fair-play şi respect între competitori, echipa reprezentativă a județului Mureș a ocupat locul întâi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.