Hoțul care a dat spargeri în Micro 16, reținut

Poliţiştii de investigaţii criminale sătmăreni au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 21 de ani din Ardud, bănuit de comiterea unor furturi din apartamentele situate la parterul blocurilor, lăsate de proprietari cu geamurile deschise.

Din cercetări a rezultat că tânărul a intrat în noaptea de 22 spre 23 iunie, prin escaladarea unui geam lăsat deschis, într-un apartament din Micro 16, de unde a sustras un portmoneu cu acte şi bani și un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de 1400 de lei, iar în noaptea următoare, a pătruns în acelaşi mod în alt apartament, de unde a furat tot un telefon mobil şi o poşetă ce conţinea carduri bancare şi bani, prejudiciul estimat în acest caz fiind de 1150 de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale și recuperării prejudiciului, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Pentru evitarea unor situaţii de acest gen, polițiștii recomandă următoarele:

-La plecarea de la domiciliu închideţi bine toate căile de acces în locuinţă!

-Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume; aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii!

-Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior!

-Dacă locuiţi la parterul blocului, este indicat să vă montaţi grilaje la geamuri!

-Este recomandat să ţineţi uşa de la intrare încuiată şi când sunteţi acasă!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.