Fostul șef al Finanțelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, condamnat la închisoare cu executare

Magistrații Curții de Apel Oradea (CAO) l-au condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pe fostul director al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Satu Mare, Mircea Ardelean. În același dosar au fost condamnați și Gheorghe Moiș, Soos Istvan, Mihai Crișan și Becski Daniel.

Sentința a fost pronunțată astăzi, 5 iulie. Decizia este definitivă.

“…aplică inculpatului Ardelean Ioan Mircea pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul de 1 an închisoare (1/3 din cealaltă pedeapsă), urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de: -4 ani închisoare, în regim de detenţie”, se arată în decizia judecătorilor orădeni.

Fostul șef al Biroului de Colectare și Executare Silită din cadrul AJFP Satu Mare, Soos Istvan, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, Gheorghe Moiș a primit o pedeapsa de 1 an și 6 luni cu suspendare; omul de afaceri Mihai Crișan – 1 an cu suspendare iar Becski Daniel Gheorghe, fost inspector în cadrul finanțelor sătmărene – 3 ani tot cu suspendare.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii noiembrie 2013, Mircea Ardelean, în calitate de director executiv interimar al AJFP Satu Mare, a pretins de la Gheorghe Moiș, ca societatea acestuia din urmă, pe cheltuiala proprie, să se ocupe de renovarea unui imobil situat în Bucureşti, deţinut de fiica lui Ardelean. Totodată, l-a asigurat pe agentul economic că va face demersurile necesare atât pentru a-i fi aprobată, în regim de urgență, cererea de rambursare TVA, pentru suma de 771.275 lei, aferentă lunii octombrie 2013, cât și pentru ca această sumă de bani să fie plătită în favoarea societății într-un termen cât mai scurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.