S-a activat Planul Roșu de Intervenție în Livada. Patru morți

Gravitatea accidentului de astăzi, 3 iulie, de la ieșirea din orașul Livada, în care patru persoane și-au pierdut viața, a determinat activarea Planului Roșu de Intervenție. Tragedia a avut loc în jurul orei 13.19.

La faţa locului, s-au deplasat pompieri cu o autospecială cu modul de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe tip SMURD, care au intervenit în colaborare cu alte trei ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ Satu Mare).

Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că, în urma coliziunii a două autoturisme, au rezultat cinci victime dintre care trei persoane încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii. Victimele încarcerate au fost extrase din autoturism, însă prezentau lenziuni incompatibile cu viaţa, personalul medical fiind nevoit să le declare decedate.

Din nefericire, un copil în vârstă de aproximativ cinci ani, care se afla în stop cardio-respirator la momentul sosirii pompierilor, în ciuda efectuării manevrelor de resuscitare de către personalul specializat, nu a supravieţuit.

Pompierii, paramedicii şi personalul medical au intervenit şi pentru acordarea primului ajutor medical celeilalte victime, aceasta, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Răducu Silaghi, una dintre mașinile implicate în accidentul de pe DN 19 de al ieșirea din Livada era înmatriculată în Ungaria, și a fost condusă de o femeie de 35 de ani din țara vecină.

În mașină mai erau ca pasageri o femeie de 42 de ani, un tânăr de 18 ani și un copil de 5 ani. Cealaltă mașină era condusă de un tânăr de 21 de ani din Dara.

În urma impactului extrem de violent, cele două femei și tânărul de 18 ani au rămas încarcerate, fiind ulterior declarate decedate.

De asemenea, copilul de 5 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decedat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.