Polițistul Cosmin Andreica: „Am fost șantajat, amenințat”

Într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, polițistul sătmărean Cosmin Andreica descrie toate pățaniile prin care a trecut după ce a început activitatea sindicală în cadrul Poliției.

Andreica a câștigat procesul împotriva Sindicatului Național al Agențlor de Poliție (SNAP), astfel că polițistul trebuie repus pe funcția de dinainte de concediere și trebuie să i se plătească drepturile salariale de care ar fi beneficiat de la data la care a fost dat afară și până în prezent.

„De când m-am implicat în activitatea sindicală am fost cercetat disciplinar de zeci de ori, am fost cercetat penal, am fost declarat incompatibil, am fost urmărit de servicii, am fost nevoit să îmi iau un al doilea job pentru a mă întreține, am fost șantajat, amenințat, s-au spus despre mine lucruri prea urâte pentru a le mai putea reproduce, și toate astea ori pentru a fi determinat să renunț, ori pentru a fi denigrat cu scopul de a-și pierde colegii încrederea în mine … dar în final am rezistat.

Totuși cea mai dură lovitură am primit-o în aprilie 2016, când am fost executat tocmai de oamenii din SNAP lângă care am stat și am crescut un sindicat de la 1000 membri la peste 12.000, care au trădat și au vândut interesele membrilor pentru interese personale (grade, avantaje, promisiuni de funcții politice etc.), în frunte cu Surugiu Iulian, samsarul de fier vechi, pensionar, avansat ilegal ca ofițer de Oprea în 2015 și care, în prezent, este și puțin cercetat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Cu toate acestea, după un proces de un an în care m-am reprezentat singur în instanță împotriva tuturor avocaților SNAP, am obținut prima hotărâre judecătorească prin care instanța a constatat ilegalitatea tuturor înscrisurilor întocmite, a dispus plata drepturilor salariale de care aș fi beneficiat de la data la care am fost dat afară și până în prezent și a dispus reintegrarea în toate funcțiile deținute anterior în SNAP.

Ridicolul situației este generat de faptul că în România anului 2017, o instanță de judecată condamnă un sindicat, care prin statut este constituit pentru lupta împotriva abuzurilor și apărarea drepturilor angajaților, tocmai pentru nerespectarea acestor prevederi. Premiera însă nu mă bucură pentru că știu că mulți membri SNAP, și chiar lideri teritoriali, nu știu despre mizeriile și jocurile care se fac la vârful organizației pe spatele lor.

Le mulțumesc pe această cale celor care au fost alături de mine, și nu au fost foarte mulți, dar și celor care, după ce s-au lămurit de faptul că dreptatea a fost de partea mea, vor veni alături de mine în noul proiect sindical pe care l-am lansat, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL, în care cred cu tărie”, scrie Cosmin Andreica pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.