Cine trebuie să plătească taxa specială de mediu. Ce spune un consilier local

Taxa specială de mediu a fost tema conferinței de presă susținută astăzi, 3 iulie, de către consilierul municipal Mihai Huzău (ALDE) și Augustin Solomajer. Cei doi și-au prezentat pozițiile în urma scandalului izbucnic din cauza acestei taxe speciale.

„Am susținut în permanență atât în Consiliul Local cât și public, că ideea de a încărca sătmărenii cu această taxă specială de mediu este o greșeală foarte gravă. Atât domnul primar cât și consilierii din UDMR și PNL au spus că interpretarea mea nu este bună, astfel, în urma deciziei Consiliului Local s-a votat impunerea acestei taxe asupra tuturor cetățenilor din Satu Mare. Am fost singurul consilier local care a votat împotriva aplicării acestei taxe sătmărenilor și nu m-am oprit aici. Lunile trecute am trimis o adresă către Ministerul Mediului, căruia i-am cerut clarificări cu privire la obligativitatea transferului acestei taxe către cetățeni. Iată că a ajuns în final și răspunsul Administrației Fondului Pentru Mediu care ne spune foarte clar cine trebuie să plătească această taxă. Acest răspuns primit de la Minister ne confirmă faptul că opinia mea este una corectă, că această taxă nu trebuie suportată de către cetățeni, ba mai mult, ne arată foarte clar că aceasta trebuie plătită de către proprietarii sau administratorii de depozite de deșeuri, în cazul nostru, Depozitul Ecologic Doba”, spune Mihai Huzău.

În continuare vă prezentăm răspunsul primit de Huzău de la Administrația Fondului pentru Mediu:

„Săptămâna trecută România a obținut o derogare prin care această taxă de mediu să fie operațională abia din 1 ianuarie 2019 deoarece încă nu suntem pregătiți pentru a o implementa. Cu toate acestea, mai rămâne un singur aspect important de rezolvat, respectiv cum își vor recupera sătmărenii banii plătiți incorect până acum pentru această taxă”, mai spune Huzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.