Cine se face vinovat de accidentul mortal din Livada ? Ce spun polițiștii

Polițiștii au stabilit împrejurările în care s-a petrecut cumplitul accident de pe DN 19, de la ieșirea din orașul Livada spre Negrești-Oaș. Potrivit acestora, un tânăr de 21 de ani din Dara, care a apăsat prea tare pedala de accelerație, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de o mașină înmatriculată în Ungaria. În urma impactului două femei, un tânăr și un copilaș de doar 5 ani și-au pierdut viața.

După efectuarea investigațiilor la fața locului, echipa de cercetare a stabilit faptul că un tânăr conducător auto de 21 de ani din localitatea Dara, conducând un autoturism proprietate privată, în afara localității Livada, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe sensul opus de circulație, intrând în coliziune frontală cu un autoturism înmatriculat în Ungaria, condus de o femeie de 34 de ani, cu dublă cetățenie, română și maghiară, domiciliul din România fiind stabilită în orașul Livada.

În urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto și a pasagerilor care o însoțeau, respectiv o femeie de 43 de ani și un tânăr de 18 ani, ambii din Livada.

În același autoturism se mai afla un minor de 5 ani, cetățean maghiar, care deși prezenta semne vitale imediat după impact, cu toate eforturile depuse de echipajele specializate, nu a mai putut fi salvat, decedând și el la fața locului.

Și tânărul aflat la volanul celui de-al doilea autoturism a fost rănit grav și a fost transportat la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.

Testarea alcoolscop a relevat faptul că acesta nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, i-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregului complex de împrejurări în care s-a produs evenimentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.