Accident cu trei morți în județ

UPDATE: Copilul de 5 ani, a decedat.

Un accident de circulație soldat cu trei morți, două femei și un bărbat, a avut loc astăzi, 3 iulie, în județul Satu Mare, pe DN 19, la ieșirea din Livada spre Negrești-Oaș.

Din informațiile pe care le deținem, două mașini s-au tamponat frontal. În urma impactului mai multe persoane au rămas încarcerate. Trei persoane au decedat, iar un copil de doar 5 ani se zbate între viață și moarte.

Totodată, o a cincea persoană a fost transportată în stare gravă la spital.

La fața locului este așteptat un elicopter SMURD care va prelua copilașul de 5 ani. În aceste clipe, micuțul este resuscitat de către paramedici.

În urma impactului extrem de violent, cele două mașini au ajuns în șanț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, Răducu Silaghi, una dintre mașinile implicate în accident era înmatriculată în Ungaria, și a fost condusă de o femeie de 35 de ani din țara vecină. în mașină mai erau ca pasageri o femeie de 42 de ani, un tânăr de 18 ani și un copil de 5 ani. Cealalată mașină era condusă de un tânăr de 21 de ani din Dara.

În urma impactului cele două femei și tânărul de 18 ani au rămas încarcerate, fiind ulterior decarate decedate. Șoferul celei de-a doua mașini a fost transporatt în stare gravă la spital. Copilul de 5 ani este resuscitat.

„Gravitatea evenimentului rutier a impus activarea Planului Roşu de Intervenţie, punându-se în aplicare etapa I a acestuia, la ordinul inspectorului şef al ISU Satu Mare. La faţa locului, s-au deplasat pompieri cu o autospecială cu modul de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe tip SMURD, care au intervenit în colaborare cu alte trei ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ Satu Mare). Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că, în urma coliziunii a două autoturisme, au rezultat cinci victime dintre care trei persoane încarcerate între fiarele contorsionate ale maşinii. Victimele încarcerate au fost extrase din autoturism, însă prezentau lenziuni incompatibile cu viaţa, personalul medical fiind nevoit să le declare decedate.

Din nefericire, un copil în vârstă de aproximativ cinci ani, care se afla în stop cardio-respirator la momentul sosirii pompierilor, în ciuda efectuării manevrelor de resuscitare de către personalul specializat, nu a supravieţuit.

Pompierii, paramedicii şi personalul medical au intervenit şi pentru acordarea primului ajutor medical celeilalte victime, aceasta, ulterior fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare”, se arată în comunicatul de presă transmis redacției noastre de ISU „Someș” Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.