Un careian, elev de nota 10 la Bacalaureat, fără examen. Cum e posibil

Kovács Péter Zoltán, un tânăr de 18 ani din Carei, olimpic internațional la limba maghiară în 2015 a obținut nota 10 la unul dintre examene, fără să se prezinte la proba scrisă. Astfel, Péter a avut de susținut doar trei examene din cele patru programate pentru proba scrisă din cadrul Bacalaureatului din acest an.

Péter are 18 ani și a absolvit cu media 9,82 Liceul Teoretic din Carei, profilul matematică-informatică, la secția maghiară.

„Procedura se numește echivalare. S-au echivalat rezultatele mele luate la diferite olimpiade cu nota 10 la proba de limbă maghiară”, a declarat pentru reporterii de la DIGI24, olimpicul din Carei.

De-a lungul anilor, Péter a participat la peste 20 de concursuri și olimpiade naționale și internaționale, de unde s-a întors cu premii. În clasa a X-a, la Olimpiada Internațională de limba, literatura și cultura maghiară a obținut locul I, în baza acelui rezultat, tânărul a fost notat automat cu nota 10 la proba de limba maternă, fără să se prezinte la Bacalaureat.

„Eu zic că este un lucru bun, pentru că acești copii au demonstrat că la aceste materii, ei stăpânesc foarte bine materia respectivă și îi scoate în evidență, pe undeva, pe ei față de ceilalți”, este de părere Sandor Zsido, directorul Liceului Teoretic Carei.

Tot în baza premiului internațional obținut la limba maghiară, Péter a fost declarat deja admis la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, la specializarea maghiară-engleză.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.