Dezinsecție din avion în municipiul Satu Mare

În perioada 28-30 iunie inclusiv, se vor executa lucrări de dezinsecție (tratamente de combatere a insectelor zburătoare precum: țânțari, muște, molii, etc.).

Din punct de vedere al eficienței aplicării măsurilor de combatere și eliminare a unor potențiale focare de infecție, acțiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât și privat.

Astfel, pentru evitarea unor reinfestări sau apariții a unor noi zone contaminate, Primăria recomandă tuturor cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, sătmărenilor care locuiesc la casă, agenților economici și instituțiilor publice să efectueze în această perioadă tratamente de dezinsecție în subsoluri, casa scării de la blocuri, depozite, precum și în alte spații care ar putea fi contaminate.

De asemenea, apicultorii de pe raza municipiului Satu Mare sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine, pentru a evita contactul cu substanţele insecticide distribuite pe toate zonele verzi ale oraşului.

Acţiunea de pulverizare a substanţelor prin aviotratament se va desfăşura doar în situaţia în care condiţiile meteo vor permite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.