Ce spune șeful CJ despre starea drumurilor județene: „Am impresia că unii operatori efectiv trag de timp”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Pataki Csaba, consideră că firmele care se judecă cu CJ la Curtea de Apel Oradea (CAO) pentru atribuirea contractului de întreținere a drumurilor, trag de timp, cu toate că sunt tronsoane de drum unde ambulanțele nu mai pot intra. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 26 iunie a Consiliului Județean.

„Am impresia că unii operatori efectiv trag de timp şi nu îşi dau seama în ce stadiu sunt unele tronsoane de drumuri judeţene unde deja salvările au probleme de a interveni. Legal am cerut punct de vedere începând de la Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice de a avea o procedură în regim de urgenţă măcar pe tronsoanele care sunt deja impracticabile pentru salvări”, a declarat Pataki.

Șeful CJ mai spune că dacă justiția și-ar fi făcut treaba, în momentul de față contractul a fi fost deja semnat.

„Dacă şi-ar fi făcut treaba în limitele legale era deja semnat contractul demult. În lege scrie 45 de zile termen de judecată la nivelul Curţii de Apel. Sper să nu ajungem în situaţia municipiului Satu Mare care doi ani şi jumătate nu a avut contract de întreţinere pe timp de vară pentru drumuri”, spune Pataki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.