Regal de jazz la Satu Mare

 

Kekko Fornarelli Trio (IT) și Philip Catherine Trio (BE) au urcat pe scenă astăzi, 25 iunie, în ultima seară al Festivalului Samfest Jazz de la Satu Mare. Concertele au avut loc la scena amplasată lângă Turnul Pompierilor.

Kekko Fornarelli Trio este un nou proiect al lui Kekko Fornarelli, compus din Francesco Fornarelli – piano&synth, Dario Congedo – drums și un nou membru la bass: Federico Pecoraro. Modul lor de a-și spune poveștile, împărtăși emoțiile și experiențele prin intermediul muzicii este unul colorat, unul care creează muzică mai mult pentru a o observa, decât pentru a o asculta. Muzica lor te duce cu gândul la Esbjörn Svensson și felul lui grațios, intelligent de a crea, îndepărtând preconcepțiile despre unde ar trebui să se afle granițele dintre genurile de muzică. Kekko Fornarelli e un tânăr pianist extrem de apreciat pe plan internațional. Kekko Fornarelli Trio este cu siguranță o nouă voce pe scena italiană a muzicii jazz.

Philip Catherine, un strălucit chitarist de jazz, a fost în fruntea scenei europene a jazzului incă din anii șaizeci. El este considerat bunicul jazzului belgian, în timp ce continuă să minuneze scena de jazz din întreaga lume.

Philip Catherine Trio este compus din Philip Catherine – chitară, tânărul fenomen Antoine Pierre-drums și partenerul de lungă durată Philippe Aerts -double bass, aceștia încântă atât fanii jazz cât și iubitorii de muzică clasică.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” și Filarmonica „Dinu Lipatti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.