Eveniment inedit. Expoziție de tehnică militară în comuna Medieşu Aurit (Galerie foto&video)

Curtea Castelului din Medieşu Aurit, este în acest week-end gazda unui eveniment deosebit. Acțiunea intitulată „Cariere în slujba cetățeanului” reunește o expoziție de tehnică militară și armament, ateliere interactive dar și exerciții demonstrative care au scopul de a promova ofertele educaționale ale Ministerelor Apărării Naționale (MApN) și de Interne (MAI). 

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc astăzi, 23 iunie de la ora 12.00. Evenimentul a început cu o paradă militară și intonarea Imnului Național.

Evenimentul a fost vizitat și de prefectul Darius Filip.

În cadrul deschiderii festive, primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, a vorbit despre importanța evenimentului din acest week-end, subliniind faptul că tinerii din comună au astfel posibilitatea să vadă ofertele educaționale ale MApN și MAI. Apoi reprezentanții Forțelor Navale, Terestre, Poliția de Frontieră, etc., au făcut o scurtă prezentare a armei lor, invitând persoanele prezente să treacă pe la standuri pentru a afla mai multe informații despre Armata Română.

În cele două zile sunt programate expoziții de tehnică militară și armament, ateliere interactive și proiecții de filme. Din cadrul structurilor MAI din judeţul Satu Mare sunt prezente echipe ale Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, iar din partea MApN cei de la Garnizoana Satu Mare.

Evenimentul se desfăşoară după următorul program:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.