Podul Decebal nu se mai reasfaltează. Vezi motivul

Fisurile apărute în asfaltul de pe Podul Decebal sunt din cauza unor probleme la structura podului, susține un profesor universitar din București, adus special de către firma exacutantă a lucrărilor de pe pod, pentru a evalua situația.

În cursul zilei de miercuri, 21 iunie, s-a prelevat o probă în adâncime, care a străbătut toate straturile podului, iar expertul și-a spus părerea.

Potrivit specialistului, cauza fisurilor trebuie căutată în structura podului. Acesta spune că fisurile au apărut din cauza plăcii de suprabetonare de care muncitorii firmei executante nu s-au atins. De fapt, stratul de asfalt corespunde cerințelor din punct de vedere calitativ, deci firma din Zalău a respectat specificațiile tehnice din proiect.

În continuare, se va cere o expertiză de la o firmă din București, deoarece se consideră că este vorba despre o eroare de proiectare, mai ales că în proiectul tehnic nu este prevăzută vreo intervenție la placa de suprabetonare.

În concluzie se vor face câteva reparații necesare, urmând ca pe viitor să se intervină în funcție de rezultatele expertizei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.