Fată de 18 ani, înșelată de o ghicitoare. Cum a reușit să o „vrăjească”

O tânără de 18 ani, din comuna Culciu, a reclamat miercuri, 21 iunie, faptul că a fost victima unei înşelăciuni. Victima a rămas fără un telefon mobil şi suma de 500 de lei.

Tânăra le-a povestit poliţiştilor că o femeie necunoscută a abordat-o în timp ce se afla pe Bulevardul Independenţei din Satu Mare şi s-a oferit să-i ghicească viitorul.

Ca mod de operare, în astfel de situaţii, escrocii solicită sume de bani sau bijuterii, după care dispar cu bunurile.

În acest caz, victima a rămas fără un telefon mobil şi suma de 500 de lei.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, recomandăm respectarea următoarelor măsuri preventive:

– Spuneţi nu oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu puneţi de bunăvoie la dispoziţia unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!

– Adoptaţi măsuri minime de autoprotecţie şi manifestaţi atenţie şi precauţie faţă de persoanele străine care vă abordează;

– Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate la timp în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora;

– Dacă aţi fost victima infracţiunii de înşelăciune, apelaţi numărul de urgenţă 112, imediat după constatarea situaţiei în care vă aflaţi şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea escrocilor şi recuperarea pagubei suferite!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.