Kereskenyi Gabor: „În unele cazuri lucrările nu respectă standardele de calitate”

Lucrările de modernizare a trotuarelor din oraș (și nu numai) lasă mult de drorit. Acest lucru este recunoscut și de către primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor. „Din păcate, trebuie să recunoaștem că în unele cazuri lucrările nu respectă standardele de calitate la care avem pretenția”, spune edilul.

Primarul dă ca și exemplu lucrările de modernizare efectuate la carosabilul din Cartierul Solidarității.

„Un astfel de caz este investiția din cartierul Solidarității. Finanțarea proiectului a fost câștigat în 2011, lucrările au fost supravegheate de fosta conducere și au fost terminate în 2015, dar acum la momentul recepției finale am constatat numeroase probleme: crăpături transversale și longitudinale a trotuarelor pe toate străzile din zonă, denivelări accentuate pe trotuare, lipsa bordurilor, beton măcinat pe rigola carosabilă, cedări de fundații, capacele căminelor de apă-canal în zona trotuarelor nu sunt la cotă, borduri deplasate, iar în multe cazuri căminele de vizitare sunt acoperite necorespunzător, creșterea vegetației între bordură și rigolă”, spune primarul.

Având în vedere aceste considerente, edilul spune că nu va recepționa acele lucrări.

„În baza constatărilor făcute și a discuțiilor pe care le-am avut cu membrii comisiei responsabile din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare, am decis să nu recepționăm lucrările realizate în cadrul acestui obiect de investiție. De asemenea, am cerut firmelor executante să remedieze problemele semnalate în cel mult 90 de zile. Executanții lucrărilor vor trebui să se obișnuiască cu faptul că, la fel ca în alte state europene, și în Satu Mare, investițile din banii publici trebuie să corespundă din punct de vedere calitativ”, mai spune edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.