Va fi lansată monografia Colegiului Național „Mihai Eminescu”

Joi, 22 iunie, începând de la ora 16.00, în Sala Amfiteatru a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, va avea loc lansarea monografiei școlii, apărută în această primăvară la Editura Didactică și Pedagogică din București și semnată de profesorul dr. Ovidiu T. Pop și dr. Aurel Pop.

Lucrarea actualizează informațiile cu referire la istoricul școlii, respectiv cele care prezintă activitatea dascălilor acesteia (din activitatea catedrelor, rezultate la olimpiade şi concursuri).

Numele directorilor liceului, prezentați într-o ordine cronologică a activității lor în școală, sunt câteva informații despre cei care au condus destinele acestei instituții.
Un capitol prezintă numele elevilor care sunt șefi de promoție la absolvirea claselor de gimnaziu și a celor care sunt șefi de promoție la absolvirea anilor liceu.
Volumul se încheie cu capitolul „Momente din viaţa liceului”, ce prezintă fotografii adunate în timp.

Prima monografie a școlii a văzut lumina tiparului în anul 1994 și este semnată de dr. Aurel Socolan și prof. Lucia Munteanu.

Următoarele două monografii, apărute la editura Citadela, în anul 2009, respectiv, în anul 2012, îi au ca autori pe regretatul prof. Gheorghe Cosma, fost director al acestui liceu, prof. Rozalia Cosma și prof. dr. Ovidiu T. Pop.

Monografia apare cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Satu Mare, Centrului Cultural „G. M. Zamfirescu”, a Asociației de părinți a elevilor Colegiului Național „Mihai Eminescu”, a Colegiului Național „Mihai Eminescu” și a Editurii Citadela din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.