Elevii invitați să-și petreacă vacanța la țară. Cine a venit cu propunerea

După experienţa reuşită a programului propriu „Școala altfel” (O zi a unei clase în atelierele meşteşugăreşti Lindner din Satu Mare), Fundaţia „Hans Lindner” propune elevilor să petreacă vacanţa la ţară, mai exact la ferme din judeţul Satu Mare.

Pe parcursul a patru săptămâni, tinerii sătmăreni vor avea şansa să cunoască modele de agricultură modernă şi tradiţională, implicându-se activ în ateliere practice (cum se lucrează cu utilaje noi, cum se cresc modern animalele – caprele, oile, cum se cultivă cerealele, legumele, fructele, etc). În plus, aceştia vor participa şi la prepararea alimentelor tradiţionale, pe care le vor şi consuma la sfârşitul zilei.

Vacanţa la fermă se desfăşoară pentru tineri cu vârstă cuprinsă între 14 și 18 ani, în perioada 3-28 iulie, în stagii de câte o săptămâna, în fiecare săptămână acceptându-se un număr de opt elevi.

Programul zilelor la fermă începe la ora 08.00 şi se sfârşeşte la ora 16.00.

Tinerii interesați sunt invitaţi să se informeze la numărul de telefon 0261.715.136 şi să se înscrie personal la sediul fundației, str. Ceahlăului nr. 38, luând în considerare aspectul: primul venit, primul servit.

Prin acest proiect Fundaţia „Hans Lindner” îşi propune demontarea imaginii conform căreia situaţia bună se obţine doar la oraş sau în străinătate şi educarea viitorilor consumatori pentru o hrană sănatoasă, produsă local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.