Duminică se va sărbători hramul Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare

Patru biserici au fost sfințite cu titulatura de „Inima lui Isus” în Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare. Dintre acestea, trei – cea din Curtuișeni, Tarna Mare și Tisa – își vor sărbători hramul vineri (23 iunie) – primele două de la ora 11.00, iar cea din urmă de la ora 18.00 -, iar comunitatea Calvaria din Satu Mare duminică, 15 iunie, în ziua în care întreaga dieceză își are hramul.

În Biserica Calvaria, pe 25 iunie de la ora 08.00 dimineața se va celebra sfânta liturghie în limba română, având ca prim celebrant pe Pr. Ioan Roman, decan de Baia Mare, iar predica va fi rostită de Henryk Urban SJ, superiorul comunității iezuitilor din Cluj. Tot acolo, de la ora 09.00 și jumătate Pr. Jakab Norbert, parohul comunității „Sfântul Anton” din Satu Mare va celebra sfânta liturghie în limba germană.

Mii de enoriaşi locali și pelerini sunt așteptați și anul acesta la hramul Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare, pe piața din fața Catedralei, unde, de la ora 11.00 Excelența Sa Miguel Maury Buendía va oficia „liturghia mare” în trei limbi. Enoriașii sunt invitați să ia parte la sărbătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.