Doi puștani, un băiat și o fată, acuzați de furt. Cum au golit o casă din Satu Mare

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Satu Mare, au recuperat bunuri în valoare de 9.000 de lei, sustrase de doi minori dintr-un imobil. În urma probatoriului administrat, cei doi sunt cercetaţi penal.

Luni, 19 iunie, poliţiştii judiciarişti au identificat doi tineri, un minor de 16 ani şi o minoră de 14 ani, ambii din Satu Mare, bănuiţi de comiterea unui furt din locuinţă.

Din cercetări a reieşit că în data de 18 iunie, minorul, folosind chei potrivite, a intrat într-o locuinţă de pe strada Brânduşa din Satu Mare, de unde a furat o casetă cu bijuterii, 550 de euro, un laptop şi o tabletă cauzând un prejudiciu de 9.000 de lei.

Complice la comiterea faptei a fost minora de 14 ani, care, profitând de relaţia de prietenie pe care o avea cu fiul victimei, a contribuit în sprijinul autorului şi fără acordul proprietarului, la realizarea unei copii după cheia de la uşa de acces a părţii vătămate.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar prin ordonanță s-a dispus efectuare în continuare a urmăririi penale față de tânăr pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat și de complicitate la furt calificat pentru minoră.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale, cu cei doi în stare de libertate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.