A fost lansată monografia localității Dindeștiul Mic

Duminică, 18 iunie, în sala de simpozioane a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc lansarea cărții „Dindeștiul Mic – Monografie”, scrisă de prof. Ioan Ciarnău.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Municipală și Direcția de Cultură și Sport Carei, cu sprijinul Centrului de promovare a turismului cultural, i-a avut ca invitați pe dr. Viorel Câmpean și dr. Aurel Pop.

Manifestarea a debutat cu un cuvânt de bun venit al bibliotecarei Nicoleta Latiș, care a preluat rolul de moderator al evenimentului. Primul a luat cuvântul dr. Viorel Câmpean care a subliniat câteva detalii din cartea lansată pentru a trezi interesul spre lectură, precum și faptul că monografia a apărut în trei limbi (română, maghiară și germană) fapt unic la nivelul județului nostru. Apoi dr. Aurel Pop a precizat importanța scrierii unor asemenea monografii ale localităților și a făcut un bilanț al lucrărilor de acest tip în județ afirmând că din 92 de monografii apărute 4 au fost scrise de Ioan Ciarnău.

La final, autorul, prof. Ioan Ciarnău a scos în evidență părți mai puțin plăcute pe care le-a descoperit în cercetările pentru acest volum, care au afectat comunitatea al cărui istoric l-a realizat, l-au marcat și l-au determinat să definitiveze lucrarea pentru a nu fi uitate.

Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe oferite de autor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.