Dănțăușii apreciați la „Festivalului Tradițiilor” de la Amați

Astăzi, 18 iunie a avut loc la Căminul Cultural din localitatea Amați, cea de-a doua ediție a Festivalului Tradițiilor și Meșteșugurilor Populare.

În deschiderea evenimentului au vorbit: primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, directorul Muzeului Județean, Felician Pop, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo precum și invitații din localitatea înfrățită din Ungaria.

Evenimentul s-a concentrat pe activități artistice, iar meșterii populari din Țara Oașului, Zona Codrului și de la Asociația Borokagyökér, au avut ocazia să-și prezinte măiestria.

Ideea festivalului este aceea de a promova tradițiile și valorile tradiționale. Un element specific al comunei Păulești fiind multiculturalitatea, programul artistic oferit de artiștii sătmăreni și nu numai, a fost unul pe placul tuturor participanților.

Cel mai apreciat moment a fost acela a Ansamblului Județului Satu Mare, „Doruri Sătmărene” lumea aplaudându-I minute în șir.

De asemenea au mai evoluat: cunoscuta interpretă de muzică populară, Veta Biriș, Petrică Mureșan, Georgiana Marina, Malvina Madar Iederean cu Dănțăușii din Soconzel și Cuța, Mihai Zele și Ansamblul Folcloric „Comoara Oașului” și Ansamblul de dansuri populare din Ambud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.