Scandal uriaș ! Trei preoți reținuți de DNA

Trei preoți din Moldova au fost reținuți joi, 15 iunie de DNA pentru 24 de ore. Aceștia sunt acuzați de șantaj, fie pentru a obține o avansare în ierarhia bisericească, fie pentru a obține 50.000 de euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, Bumbu Răzvan Mihail, preot paroh la Parohia Văleni, jud. Vaslui. Preoții sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de şantaj, scrie Libertatea.

Potrivit procurorilor, preotul Jitaru Sebastian Cristi este o acuzat că, în perioada 30 mai 2017 – 14 iunie 2017, a amenințat o persoană din conducerea Bisericii Ortodoxe că va face publice informații compromițătoare dacă nu va fi nominalizat în funcția de episcop vicar.

În aceeaşi manieră au procedat şi ceilalţi doi inculpaţi în intervalul 12 – 14 iunie 2017. Aceştia au pretins doar suma de 50.000 euro, fără vreo altă „avansare”.

Cei trei preoți urmează să fie prezentați astăzi, 16 iunie, Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.