Eveniment dedicat memoriei folkist-ului Octavian Bud. Când și unde va avea loc

Un eveniment dedicat memoriei folkist-ului sătmărean, Octavian Bud, trecut de curând în neființă, va avea loc duminică, 18 iunie, de la ora 17.00, în parcul din Piața Libertății.

„Vă așteptăm la un moment de suflet … Duminică în data de 18 iunie, zi în care cantautorul de muzică folk Octavian Bud ar fi împlinit vârsta de 59 de ani, începând cu ora 17 în Parcul central Vasile Lucaciu din Satu Mare, va avea loc „Remember Octavian Bud – Lumină Luptă Libertate”. În cadrul manifestării se vor audia piese ale regretatului cantautor, iar prietenii, cunoscuţii şi toţi cei care l-au îndrăgit vor putea să-şi exprime cuvintele de apreciere şi rămas-bun. De asemenea, într-un caiet care se doreşte a fi simbolic se vor putea aşterne gânduri şi opinii legate de cel ce a fost, este și va rămâne … Octavian Bud!”, se arată în mesajul postat pe Facebook de către organizatorii evenimentului.

Tavi Bud a murit în după-amiaza zilei de 5 iunie.

Octavian Bud s-a născut pe 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară în clasa a VIII-a. A fost membru al Cenaclului „Flacăra” (1983-1985), apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”.

În 1983 a fost distins cu premiul Cenaclului „Flacăra” pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.

Ultimele sale apariţii au fost pe scena „Zilelor Oraşului Satu Mare” şi la Festivalul de folk din Amara (pe data de 2 iunie).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.