Dan Burulea și reprezentanții DGASPC Satu Mare, la masa „reglementărilor juridice”

Sindicaliști, reprezentanți ai Direcției pentru Protecția Copilului, dar și ai altor instituții, respectiv președintele CNSLR Frăția filiala Satu Mare, Dan Burulea, au fost invitați de Prefectură la masa dialogului pentru a face lumină într-un caz juridic destul de stufos.

Ședința care a avut loc astăzi, 15 iunie, a fost prezidată de prefectul Darius Filip.

Subiectul anunțat al ședinței a fost respectarea şi acordarea drepturilor ce li se cuvin angajaţilor din centrele de îngrijire şi asistenţă socială din subordinea DGASPC Satu Mare, subiect prezentat de către Dan Burulea – preşedintele CNSLR Frăţia.

Concluzia care poate fi desprinsă în urma întâlnirii de astăzi, 14 iunie, poate fi rezumată astfel: angajații din centrele de îngrijire au obținut în instanță un spor de 75% pentru condiții de muncă periculoase, însă juriștii de la Protecția Copilului spun că legea nu le permite să pună în aplicare această decizie. În cpncluzie, situația poate fi rezolvată tot în instanţă.

Discuția s-a purtat mai ales pe marginea unor argumente juridice, destul de greu de descifrat de către „profani”, fiecare parte ținându-și dreptatea sa.

Cert este faptul că, dacă totuşi se va obţine acordarea acelui spor de 75% pentru cei de la DGASPC, acesta ar însemna o sumă destul de mare, de aproximativ 15 milioane de lei anual, spun reprezentanții Protecției Copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.