Începe START-UP NATION !

Aplicația de înscriere în cadrul schemei de ajutor de minimis „START-UP NATION” va fi activă pe site-ul www.aippimm.ro începând de joi, 15 iunie, ora 10.00.

Prin schema de ajutor de minimis „Start-up Nation”, statul român finanțează cu până la 200.000 de lei proiectele întreprinzătorilor privați care și-au înființat o firmă după data de 30 ianuarie 2017, sau își vor înființa o firmă în perioada următoare, până la închiderea perioadei de înscrieri online.

Cei 200.000 de lei sunt nerambursabili și este suma maximă care poate fi accesată de o firmă prin acest program, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Pentru programul „Start-up Nation”, statul a alocat, în acest an, un buget de aproximativ 1,7 miliarde de lei (din fonduri de la bugetul de stat și din fonduri europene). Vor beneficia de această finanțare aproximativ 10.000 de firme start-up.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerș și Antreprenoriat a publicat pe siteul www.aippimm.ro normele schemei de ajutor de minimis ale programului „Start-Up Nation” (condițiile în care va fi acordată finanțarea), lista codurilor CAEN eligibile în cadrul schemei, precum și modelul de plan de afaceri care va trebui completat de solicitanți.
Documentația programului se poate consulta și descărca la adresa:

http://www.aippimm.ro/articol/programe/start-up-nation-2017/start-up-nation-2017

În vederea înscrierii în cadrul programului, solicitanții (operatori economici) vor completa și transmite on-line planul de afaceri începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere (joi, 15 iunie 2017), timp de 30 zile calendaristice, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere (miercuri, 14 iulie 2017), cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Admiterea în program se va face în ordinea punctajului obținut la evaluarea planurilor de afaceri on-line.

La punctaje egale se vor aplica o serie de criterii de departajare prevăzute în procedura programului.

Durata de implementare a programului este de maxim 12 luni de la semnarea acordului de finanțare, în acest timp beneficiarii având posibilitatea de a efectua maxim 3 cereri de plată/decont.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.