O adolescentă din Satu Mare își va lansa volumul de debut. Despre cine este vorba

O adolescentă din Satu Mare, Oana Văsuț, își lansează volumul de debut – Annie în Lumea Dragonilor – la Biblioteca Județeană Satu Mare. Evenimentul editorial va avea loc miercuri, 14 iunie, de la ora 14.00, în prezența tinerei autoare, în Sala Multimedia a bibliotecii.

Oana Văsuț a absolvit de curând școala gimnazială. Timp de opt ani, ea a fost elevă a Școlii „Ion Creangă”, unde s-a remarcat prin rezultate deosebite la învățătură și o conduită ireproșabilă. Anul acesta a obținut o mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română și premiul III la Concursul Județean „Ioan Slavici – clasicul moralist”. A obținut, de asemenea, premiul I la concursul „Eu iubesc biblioteca” secțiunea „Povestiri digitale”, organizat de Biblioteca Județeană Satu Mare.

Tânăra a debutat anul acesta în revista „Mărturii culturale”, unde i-au fost publicate primele două capitole din romanul „Annie în Lumea Dragonilor.”

„Cea mai mare pasiune a Oanei este literatura. Este un cititor conștiincios și entuziasmat, gata oricând să evadeze în lumea fascinantă a cărții. Nu e de mirare că tânăra cititoare a dorit să construiască propriul ei univers și astfel a luat naștere primul său roman, „Annie în Lumea Dragonilor”. Să fie oare eroina principală un alter-ego al autoarei? Tot ce este posibil, căci adolescenta Annie, ca noi toți, de altfel, tânjește după stropul acela de magie de care avem nevoie cu toții. Romanul Oanei Văsuț este populat de fel de fel de personaje fantastice – de la inorogi la dragoni și oameni de sticlă – care se încleștează în eterna luptă dintre bine și rău”, a declarat profesoara de Limba și literatura română, Nicoleta Câmpian.

Printre pasiunile sale se numără și desenul, drept dovadă ilustrațiile – creații proprii – pe care autoarea le-a inserat în povestire cu scopul de a evidenția momentele cheie ale narațiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.