Ce spun procurorii despre cazul lui Florin Tarța

Tânărul care a distrus sâmbătă (11 iunie) seara o terasă din Centrul Nou, Florin Tarța, va fi cercetat sub control judiciar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare explică motivele pentru care procurorii au ajuns la această decizie:

„În data de 10.06.2017, în jurul orelor 19.45, în timp ce dreptul său de a conduce era suspendat, numitul TFN a condus un autoturism marca Audi în Piața 25 Octombrie din mun. Satu Mare, și, cu intenție, a intrat într-o terasă amenajată, distrugând mesele și scaunele cu care aceasta era mobilată, cauzând un prejudiciu în cuantum de 4000 lei. Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea prin zona pietonală, unde se aflau și copii, arătând semne obscene, strigând și înjurând persoanele prezente, ceea ce a condus la indignarea și terifierea publicului.

Astfel, în cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere, prev. de art. 253 alin. (1) CP, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. (2) CP, și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 CP, toate cu aplic. art. 38 alin. (1) CP, iar față de inculpat procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în sarcina acestuia instituindu-se o serie de obligații”, spune purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, procurorul Ruxandra Maria Berende.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.