„Ziua Mondială a Mediului”, marcată la Satu Mare

„Ziua Mondială a Mediului” este marcată în fiecare an pe data de 5 iunie, în peste 100 de țări, fiiind organizate manifestări pentru conștientizarea populației privind problemele de mediu.

Scopul marcării acestei zile este de a trezi în oameni responsabilitatea că fiecare trebuie să facă ceva pentru ocrotirea naturii şi a mediului înconjurător, să trăiască în armonie cu acesta.

În acest an Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a marcat evenimentul la data de 7 iunie, la sediul instituției, prin derularea unor acțiuni pentru cunoașterea mediului înconjurător, de educație ecologică în domeniul deșeurilor, cu elevi din clasele a III-a, învățător Gliguța Rodica și clasa a IV-a, de la Școala „Grigore Moisil” din Satu Mare.

Aceștia au prezentat proiecte privind importanța protejării unor specii de floră și faună, despre colectarea selectivă a deșeurilor atît la școală, la locul de joacă dar și acasă, în scopul reciclării și valorificării acestora.

Interesul elevilor a fost crescut în urma prezentării unor aspecte legate de activitatea Gărzii de Mediu și a permis o participare interactivă a tuturor celor prezenți.

Nu a lipsit, în final, recompensarea tuturor participanților cu fructe și dulciuri, pentru modul de însușire și abordare a problematicii de mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.