Razii pe drumurile din județ. Ce caută polițiștii

Pe parcursul zilei de miercuri, 7 iunie, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse de cei care efectuează transport public de persoane sau pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Una dintre acţiuni, cea a Poliţiei Ardud, a fost efectuată în comun cu specialişti ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român Satu Mare.

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punţi, roţi, anvelope şi suspensie.

Activităţile de control au privit şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia.

În cadrul acţiunilor au fost aplicate în total 107 sancţiuni contravenţionale în valoare de 20745 de lei. Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 8 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice, 10 pentru lipsă documente, 8 pentru dotare incompletă, 3 pentru lumini neconforme şi una pentru transport de persoane peste numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare. Celelalte sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri rutiere.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat 3 certificate de înmatriculare şi au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere, din care 4 pentru depăşirea vitezei de deplasare cu peste 50 km/h faţă de limita impusă pe sectorul respectiv de drum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.