Dan Burulea, în greva foamei. Vezi ce spune despre protestul său (Video)

Așa cum anunțase cu câteva zile în urmă, Dan Burulea, președintele CNSLR Frăția, filiala Satu Mare, a început astăzi, 7 iunie, greva foamei. Acesta s-a așezat pe o bancă din Parcul Central, vis-a-vis de statuia lui Vasile Lucaciu și spune că va continua protestul până când va fi ascultat de autorități.

Burulea a început greva foamei la ora 14.00 și și-a programat să stea în parc până la ora 16.00, însă a fost oprit de ploaie.

Întrebat dacă va sta și în condiții de ploaie, acesta a spus că „Nu. Greva foamei nu înseamnă să te afișezi undeva”.

Cu toate acestea Burulea și-a propus să protesteze zilnic, timp de două ore, în Piața Libertății.

Acesta spune că despre intenția sa au fost anunțate și autoritățile, iar motivele grevei le-a expus în următoarele rânduri:

„Subsemnatul Dan Nicolae Burulea, în calitate de președinte al Uniunii Județene C.N.S.L.R. – FRĂȚIA Filiala Satu Mare, în numele și pentru membrii de sindicat din cadrul Unităților Administrativ Teritoriale din Județul Satu Mare și instituțiile publice din subordinea acestora vă aduc la cunoștință următoarele:

– Pentru lipsa asumării considerentelor și refuzul aplicării Deciziei nr. 794/2016 a Curții Constituționale de către unii dintre reprezentanții instituțiilor publice menționate, respectiv; pentru refuzul de a încadra și acorda funcționarilor publici și personalului contractual, salariul la nivelul maxim existent din cadrul întregii familii ocupaționale, începând cu data de 01.08.2016;

– Pentru lipsa de protecție a salariaților și diminuarea salariilor acestora, ca urmare a punerii în aplicare a unor decizii nelegale, abuzive a Camerei de Conturi a Județului Satu Mare;

– Pentru nerespectarea clauzelor contractului colectiv de muncă și refuzul executării unei sentințe judecătorești de către conducerea D.G.A.S.P.C. Satu Mare;

– Pentru încălcarea principiului autorității de lucru judecat, a principiului egalității în fața legii și a principiului egalității de tratament, de către unii dintre judecătorii Tribunalului Satu Mare;

– Pentru lipsa de organizare și încălcarea a regulilor economicității și de administrare a procedurii de comunicare și citare în cazul litigiilor de muncă.

Începând cu data de 07.06.2017, personal voi începe greva foamei pe durată nedeterminată. Acest protest, îl voi desfășura fără să-mi încetez activitatea prin muncă, iar între orele 14-16 a fiecărei zile voi protesta în parcul central din Municipiul Satu Mare, lângă Statuia lui Vasile Lucaciu.

Pentru a putea desfășura acțiunea de protest lângă Statuia lui Vasile Lucaciu, vă solicit să-mi asigurați dreptul la un spațiu/perimetru de manifestare unde să-mi amenajez o umbrelă, o masă și un scaun, pentru a nu deranja ordinea și liniștea publică și să-mi asigurați protecția împotriva unor eventuale acte de agresiune îndreptate împotriva mea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.