Consulat Onorific al Suediei, deschis la Cluj-Napoca. Va deservi și județul Satu Mare

În cursul acestei dimineți (azi, 6 iunie) a avut loc deschiderea oficială a Consulatului Onorific al Suediei la Cluj-Napoca. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Excelenței Sale doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei în România, la sediul companiei Ecolor, acolo unde îsi desfășoară activitatea noul consulat.

În cursul serii, evenimentul deschiderii va fi marcat printr-o recepție oferită de doamna Ambasador la care vor participa reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și reprezentanți ai companiilor suedeze și cetățeni suedezi din Cluj-Napoca, în marea loc majoritate studenți.

Carl Widell a fost numit consul onorific al Regatului Suediei având sediul la Cluj-Napoca. În circumscripția consulară a acestuia se află județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu și Maramureș.

Widell este cetățean suedez și director general al companiei Ecolor.

„Salut deschiderea la Cluj-Napoca a Consulatului Suediei și le doresc suedezilor care au ales să traiască și să dezvolte afaceri în Cluj și în regiunea Transilvaniei, să se simtă aici ca acasă, ca toți împreună să avem Europa la Cluj, să muncim și să construim o comunitate puternică și coezivă”, a transmis primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

„Sunt onorat că Guvernul Suediei m-a ales să reprezint Suedia în România. Aștept cu nerăbdare să sprijin și să lucrez împreună cu Ambasada Suediei din București. În calitate de consul onorific voi continua să încurajez companiile suedeze să ia în considerare România pentru proiectele lor internaționale, asigurându-i că aici vor găsi nu doar un loc plin de oportunități ci și tot sprjinul pe care îl poate oferi Consulatul. Activitatea noastră va consta și în a oferi asistență consulară cetățenilor suedezi. Totodată, cei interesați vor putea găsi la noi informații despre posibilitățile de studiu și muncă în Suedia”, a declarat Consulul Onorific Carl Widell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.