Consulat Onorific al Mexicului, la Cluj-Napoca. Va deservi și județul Satu Mare

Miercuri, 31 mai, ambasadorul Mexicului în România, Jose Arturo Trejo, a inaugurat, Consulatul Onorific al țării sale la Cluj-Napoca. Consulatul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca este circumscripție consulară pentru județele: Cluj, Sibiu, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Mureș, Bistrița-Năsaud și Alba.

La deschiderea oficială a consulatului au participat și reprezentanți ai administrațiilor din cele nouă județe.

Marți (30 mai) seară a fost organizată o seară mexicană, în cadrul căreia au fost prezentate și două expoziții de fotografie — „Mexico de mis Sabores” și „Dia de los Muertos”.

„În primul rând, personal, dar și prin funcția onorifică, doresc să stabilesc relații între universitățile din Cluj și cele din Mexic și să sprijin comunitatea mexicană; am avut plăcerea să-i cunosc pe foarte mulți dintre ei, inclusiv pe binecunoscutul tenor mexican Hector Lopez de la Opera Română. Pe de altă parte, vrem să promovăm foarte mult cultura mexicană. Mexicul are foarte multe de oferit—turism, gastronomie, istorie, foarte multe lucruri — iar în momentul în care începi să cunoști cultura, atunci poți să te orientezi să faci și afaceri în țara respectivă”, a spus Vlad Danciu, Consulul Onorific al Mexicului la Cluj.

Sursa foto: www.agerpres.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.