„Ziua Rezervistului Militar”, marcată la Satu Mare (Foto)

„Ziua Rezervistului Militar” a fost marcată astăzi și la Satu Mare. La evenimentul care a avut loc în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, a participat și subprefectul Altfatter Tamas.

Adunarea festivă a fost organizată de către cadrele militare în rezervă şi retragere din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

„Vă mulţumesc, în numele sătmărenilor pentru dăruirea, curajul şi abnegaţia de care aţi dat şi daţi dovadă ! În această zi de sărbătoare transmit tuturor celor aflaţi în rezervă sau în retragere sincere urări de sănătate, împliniri pe toate planurile, alături de cei dragi ! La mulţi ani !” a transmis subprefectul Altfatter Tamás.

În fiecare an, în data de 31 mai se aniversează „Ziua Rezervistului Militar”, eveniment important pentru armata română, instituit prin Hotărârea de Guvern nr. 467/12.05.2010. Acesta este un prilej potrivit pentru a elogia activitatea celor care au slujit ţara sub drapelul tricolor, în calitate de cadre militare – ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri ori voluntari angajaţi pe bază de contract.

Este ziua celor care, trecuţi în rezerva armatei, promovează, în continuare, valorile fundamentale ale democraţiei şi statului de drept, interesele şi simbolurile naţionale ale României, spiritul de jertfă şi unitatea de corp ale militarilor, sentimentele de preţuire şi respect faţă de trecutul poporului român.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.