Șeful CJ explică de ce nu a acceptat demisia managerului Spitalului Județean

În cadrul ședinței de astăzi, 30 mai, președintele Consiliului Județean (CJ), Pataki Csaba, a declarat că nu va accepta nicio demisie din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare „până nu vedem clar cine a greșt concret. Adică, nu îmi iau pălăria și am plecat.

Acesta le-a explicat consilierilor județeni că de când a preluat mandatul de președinte al CJ a fost de zeci de ori la spital, să discute cu conducerea instituției, dar și cu medicii.

Explicația acestuia a venit în contextul în care grupul PSD din cadrul CJ a solicitat astăzi demisia managerului SJU Satu Mare, dr. Camilio Coste.
„Dacă consideraţi că problema sistemului de sănătate din judeţul Satu Mare stă într-un singur om, îi daţi puteri supranaturale acestui domn doctor Coste. Aceste probleme persistă, unele chiar de mai bine de un deceniu. Sincope în privinţa medicamentelor au fost şi din păcate n-aş vrea să afirm, dar fiind un om conştient şi serios, nici nu poate să garanteze nimeni că nu vor fi”, a spus șeful CJ.

De asemenea, Pataki a explicat de ce nu a acceptat demisia dr. Camilio Coste.

„Domnul Coste şi-a dat demisia, nu am acceptat demisia până când nu vedem clar cine ce a greşit concret nici măcar o demisie nu accept. Adică, nu îmi iau pălăria şi am plecat … Acolo sunt probleme administrative în primul rând. Spitalul nu e un birou din Consiliul Judeţean, nu trebuie să ne uităm la spital ca la o feudă a Consiliului Judeţean, cum a fost privit mulţi ani. Responsabilitatea actului medical revine directorului medical, a asistentei şefe, Colegiului Medicilor iar de oprit furnizarea cu nişte elemente de bază a funcţionării, nici managerul nu poate să deblocheze. Am fost de faţă când şi-a dat demisia şi foarte mare surpriză o să aveţi că foarte multe contracte consecvente au apărut în 5 minute, care erau pierdute pe căile administrative. Am întrebat persoanele responsabile unde au ţinut aceste acte şi au răspuns că erau pe circuit, că mai lipseau nişte semnături. O să vin şi eu cu un raport public”, a declarat Pataki.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.