Zeci de metri cubi de deșeuri pe malurile și în albiile râurilor din județ

Cursurile de apă din județ sunt pline cu molozuri, resturi vegetale și alte deșeuri care obstrucționează albiile râurilor. La nivel de județ au fost depistate în acest an peste 100 de metri cubi de deșeuri, reiese din raportul întocmit de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare, și prezentat în cadrul ședinței de astăzi, 29 mai, a Colegiului Prefectural.

Ședința a fost prezidată de prefectul Darius Filip.

O comisie mixtă alcătuită din reprezentanții mai multor instituții tangente ocrotirii mediului au făcut verificări pe mai multe cursuri de apă din județ. S-a pus un deosebit accent pe modul în care au fost salubrizate cursurile de apă, mai ales cele din apropierea localităților. De asemenea, a fost verificat și modul de întreținere a rigolelor și șanțurilor din localități.

Acțiunea s-a desfășurat pe raza a 20 de unități administrativ-teritoriale, cuprinzând toate bazinele hidrografice: Someș, Crasna, Tur și Ier, care au în componență 19 cursuri de apă.

Au fost identificate depozite de deșeuri menajere, moloz și resturi vegetale în 17 localități. Deficiențele contatate au fost consemnate în procese verbale întocmite pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, trasându-se măsuri de comun acord pentru remedierea neconformităților constatate și au fost stabilite termene pentru remedierea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.