Zeci de ateliere de raparat mașini din județ, funcționează ilegal. Cine spune asta

În județul Satu Mare își desfășoară activitatea un număr de 186 de operatori economici autorizați care reparară și/sau fac reglaje pentru vehicule, 20 de stații ITP și 19 operatori care dezmembrează vehicule rutiere, reiese din raportul prezentat de către directorul RAR Satu Mare, Cristinel Darie, în cadrul ședinței de astăzi, 29 mai, a Colegiului Prefectural. Alți aproape 50 de operatori economici funcționează ilegal, reiese din sursa mai sus citată.

În urma controalelor efectuate de Departamentul de Supraveghere Piață din cadrul RAR au fost identificați 46 de operatori economici neautorizați sau persoane fizice care desfășoară activități de reparații și întreținere auto și oparatori care dezmembrează vehicule rutiere.

De asemenea, Darie a cerut sprijin, în ceea ce privește depistarea persoanelor fizice neautorizate care activaeză în acest domeniu.

„Având în vedere autoritatea de care dispuneți, solicităm sprijinul pentru identificarea persoanelor fizice neautorizate și neînregistrate fiscal și a operatorilor economici care nu respectă prevederile legale din domeniul auto, contribuind la asigurarea legalității desfășurării activităților cu impact în securitatea rutieră. Concret, solicităm semnarea unui Protocol de Cooperare privind controale la nivelul județului Satu Mare cu tema respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 82/2000 „privind autorizarea operatorilor economici care desfășoară activități de reparații, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucție a vehiculelor rutiere, precum și de dezmembrare a vehiculelor uzate” între: Administrația Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare,
Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare, Garda Națională de Mediu, Comisariatul Satu Mare, Registrul Auto Român, Instituția Prefectului – Județul Satu Mare”, spune Cristinel Darie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.