Festivalul Științelor, marți, în centrul Sătmarului

Marți, 30 mai, cu începere de la ora 15.00, în spațiul de evenimente din Pasajul „Corneliu Coposu”, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare organizează faza județeană a Concursului „Inspiring Science Festival”, la care vor participa elevii și profesorii de la școlile din județ care au avut echipaje selectate la fazele organizate pe zone metodice.

Acest Festival al Științelor, care se dorește să devină o tradiție în municipiul Satu Mare, își propune să trezească interesul elevilor pentru științe, să dezvolte competențele de comunicare și colaborare, să stimuleze creativitatea și inventivitatea acestora.

Experimentele prezentate vor fi din cele mai diverse, din domeniul fizicii, chimiei, biologiei. De asemenea, vor fi prezentate dispozitive a căror funcționare au la bază principii ale fizicii şi automatizării, respectiv programe informatice.

Echipajele participă la două secțiuni: gimnaziu și liceu. Juriul va stabili câștigătorii, pentru fiecare secțiune, în funcție de originalitatea și funcționalitatea proiectului, de design și de prezentarea realizată de elevi.

Premianții concursului vor participa la Faza Națională a Festivalului de Ştiințe.

Standurile vor fi amenajate pentru a fi vizitate, atât de publicul interesat, cât şi de asemenea, de invitații și elevii participanți la Concursul preolimpic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.