Vrei să înveți cum să acorzi primul ajutor ? Hai la Caravana SMURD (Foto)

După ce a străbătut mai multe orașe ale țării, Caravana SMURD a ajuns astăzi, 27 mai, în centrul municipiului Satu Mare, în fața Hotelului „Dacia” din Piaţa Libertății. De aici, duminică (28 mai) dimineață, caravana va merge la Tășnad, unde va fi amplasată în Zona de agrement Ștrand. Acțiunea de la Satu Mare este inclusă în programul dedicat „Zilelor Orașului”. 

Cei care doresc să deprindă câteva practici de prim ajutor sunt așteptați astăzi, până la ora 18.00, de către paramedici, în Centrul Vechi al Sătmarului.

Astfel, sătmărenii vor afla direct de la paramedici care sunt principalele manevre care trebuie aplicate în vederea acordării primului ajutor medical și ce pot face în diferite situații pentru ajutorarea semenilor până la sosirea forțelor profesioniste. Cursurile oferite vor include și prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Caravana a venit cu un centru de formare mobil în care se pot organiza cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Aceasta este al doilea an când Caravana „Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În următoarele patru luni, caravana va ajunge în 38 de localități. Anul trecut, Caravana „Fii pregătit!” a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns în 29 de orașe și peste 10.200 de persoane au fost instruite de personalul IGSU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.