S-a dat startul distracției. Primarul Kereskenyi Gabor a deschis „Zilele Orașului Satu Mare”

În prezența oficialităților județene, parlamentarilor și reprezentanților orașelor înfrățite, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a deschis oficial ce-a de-a 21-a ediție a „Zilelor Orașului”.

Deschiderea oficială a avut loc imediat după concertul susținut de simfonicul sătmărean, la scena amplasată în Piața 25 Octombrie.

Alături de primar, pe scenă au urcat reprezentanții orașelor înfrățite: Polinia, Ungaria și Ucraina, senatorul Turos Lorand (UDMR), deputații Ioana Bran (PSD), Octavian Petric (PSD), Romeo Nicoară (PNL), Erdei D. Istvan (UDMR), Magyar Lorand (UDMR), prefectul Darius Filip, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher.

„Pentru mine este prima ediție a Zilelor Orașului, din postura de primar. În acest an am promis că vom organiza o sărbătoare „Altfel”, că vom reaprinde spiritul Zilelor Orașului care a existat în urmă cu 20 de ani, atunci când a avut loc prima ediție. Să le urăm bun venit oaspeților noștri din orașele înfrățite Rzeszów, Uzhgorod, Nyíregyháza și Beregovo. Mai ales că împreună cu prietenii din Rzeszów marcăm acum 10 ani de când orașele noastre s-au înfrățit. Noi toţi cei care tresărim ori de câte ori se pronunţă numele orașului Satu Mare suntem o mare familie. Vă mulțumesc, vouă sătmărenilor, că în ultimul an ne-ați fost alături în pașii pe care i-am făcut împreună pentru reînsuflețirea orașului nostru. Împreună ne confruntăm zilnic cu numeroase provocări, cu greutăţi, dar, tot împreună, vom duce treaba la bun sfârşit. Să facem în aşa fel încât dezvoltarea economică să continue pentru ca cei care locuiesc în Satu Mare. Vrem ca tinerii noştri să rămână în Satu Mare, iar cei plecați să se întoarcă să-şi formeze familii aici şi nu în altă parte. Trebuie să menţinem o pace socială în Satu Mare, indiferent de etnie şi confesiune, în aşa fel încât fiecare sătmărean să se simtă aici ACASĂ. Aceasta este ziua voastră, aceasta este sărbătoarea voastră, Satu Mare este orașul nostru”, a declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.