Consilierii municipali, amenințați de un dezvoltator imobiliar

În cadrul ședinței de astăzi, 25 mai, consilierii municipali au fost amenințați de către Grigore Ghere, un dezvoltator imobiar, cu plângere la DNA, după ce aleșii locali au amânat un proiect de hotărâre ce vizează un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un cartier de locuințe cu 62 de case, în zona Bulevardului Lucian Blaga.

În opinia unor consilieri, anumite documente atașate la dosar ar fi expirate, iar zona nu este racordată la rețeaua de canalizare, ceea ce, potrivit acestora, este o cerință elementară.

Unul dintre cei mai vehemenți consilieri care s-au opus proiectului, cerând chiar respingerea acestuia, a fost Tiberiu Gunthner (UDMR). „Sunt case cu bazine de rahat în curte. Nu putem aproba un astfel de proiect”, a declarat acesta.

Prezent la ședința de astăzi, Grigore Ghere, spune că proiectul este amânat de doi ani de zile, și a amenințat consilierii cu plângere penală la DNA.

„Este de fapt un șantaj. Nu se poate aproba acest PUZ pentru că trebuie aprobat și un al PUZ ilegal undeva. Și unii consilieri sunt împotrivă. Vom chema procurorii Direcției Naționale Anticorupție. O să vină DNA și o să vedeți”, a spus Ghere.

Când s-a ajuns la vot, proiectul a fost amânat.

Din cauza intervențiilor multiple și al amenințărilor, președintele de ședință, Romeo Pop, l-a rugat pe Grigore Ghere să părăsească sala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.