Centrul Fericitul „Scheffler János”, inaugurat (Foto)

Cu tăierea panglicii, binecuvântarea episcopului, discursuri și prezentarea realizărilor s-a sărbătorit inaugurarea clădirii modernizate a Centrului „Fericitul Scheffler János”.

Lume multă a participat astăzi, 25 mai, la inaugurarea clădirii renovate a Centrului „Fericitul Scheffler János”, de pe strada Ștefan cel Mare nr. 9.

Instituția care astăzi și-a sărbătorit cinci ani de existență, cu sprijinul fundației daneze THE VELUX FOUNDATIONS și-a putut reînnoi clădirea, în decursul a mai puțin de doi ani. S-a renovat aripa dreaptă a complexului Zarda, sălile fiind schimbate după nevoile centrului de reabilitare și dezvoltare, în mansardă fiind create și săli de conferință, respectiv din subsol se deschide o sală cu piscină, pentru hidroterapie.

„Se dă azi în folosință o clădire, în care au loc terapii după standardele europene. Putem fi cu toții mândri de acesta, dar e și momentul când afirm cu bucurie sprijinul primăriei și a consiliul local, care anual va suporta terapiile a 188 de copii cu o sumă de aproximativ o sută de mii de euro. Dorim să asigurăm părinții și familiile din Satu Mare că suntem pe partea lor, iar acest centru de reabilitare și dezvoltare are o misiune și o activitate cu care se alătură rețelei sociale din Satu Mare și completează acesta”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a vorbit despre importanța credinței.

„Serviciile sociale și sarcinile din acest domeniu trebuiesc să fie îndeplinite cu smerenie, și în parteneriat, prinzând mâna prietenilor noștri. Astfel vom avea rezultate, ca și acest centru”, a declarat șeful CJ.

Episcopul Eugen Schönberger a reamintit pe toți cei prezenți, că și clădirea, și Centrul „Fericitul Scheffler János” aparțin lui Dumnezeu.

„Noi privim în viitor cu speranță, avem credință. Am dorit ca Surorile de Caritate Sfântul Vicențiu de Satu Mare să aibă un nou început. Ceea ce vedem aici e a lor, iar surorile aparțin Diecezei Satu Mare, și în rândul lui, dieceza aparține lui Cristos. Eu cred, că bunul Dumnezeu ne-a ajutat în această muncă, așa am primit oameni cu bună intenție și cu dorința de a ajuta. Dar partea noastră din muncă nu o va face altcineva, trebuie să lucrăm în continuare cu inimă și suflet”, a subliniat Schönberger.

În continuare reprezentanții fundației daneze, THE VELUX FOUNDATIONS și-au exprimat urările de bine a centrului, superioara provincială a surorilor de caritate „Sf. Vicenţiu” din Satu Mare, Szabó M. Rita a mulțumit tuturor ajutorul, enumerând sponzorii, iar după acesta episcopul Eugen Schönberger a binecuvântat clădirea.

Invitații, împreună cu episcopul au putut face o plimbare în Centrul „Fericitul Scheffler János”, vizitând sălile. La ora 15.00 a început și ziua porților deschise, iar vineri, 26 mai, centrul organizează o conferință cu, și pentru specialiștii în dezvoltarea copiilor, dar și pentru părinți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.