Ambasadorul Poloniei, în vizită la Satu Mare. Ce spune despre orașul nostru (Foto)

Ambasadorul Poloniei în România, Excelenţa Sa Marcin Wilczek, a efectuat astăzi, 25 mai, o vizită în judeţul Satu Mare, acesta fiind primit de către prefectul Darius Filip. După discuțiile purtate în cabinetul reprezentantului Guvernului în teritoriu, diplomatul polonez, însoțit de prefect, a făcut o scurtă vizită în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare. Acesta s-a arătat plăcut surprins de istoria şi unicitatea clădirilor din Centrul Vechi al municipiului reşedinţă de judeţ.

La întâlnirea cu diplomatul au participat și: președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, primarul municipiului reședință de județ, Kereskenyi Gábor, administratorul public al judeţului, Nagy Szabolcs, managerul public al Instituţiei Prefectului, Cristian Mariţa şi directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare, Daniela Culic.

Prefectul Filip şi preşedintele Pataki au făcut o prezentare din punct de vedere economic şi geo-strategic a judeţului Satu Mare, cu accent pe proiectele de dezvoltare a infrastructurii.

Ambasadorul Marcin Wilczek a menţionat complementaritatea acestora cu proiectul de importanţă europeană Via Carpathia, coridor de importanţă strategică pentru Comisia Europeană, care ar urma să lege Marea Baltică de Marea Mediterană, traversând şapte ţări, printre care şi România.

După discuţiile din cabinetul prefectului, ambasadorul Poloniei a făcut un scurt tur al centrului municipiului Satu Mare. Însoţit de prefectul Darius Filip, Excelenţa Sa a vizitat Centrul Judeţean de Informare Turistică Satu Mare, expoziţia permanentă al Muzeului de Artă, Catedrala Romano-Catolică, Turnul Pompierilor şi sala de concerte a Filarmonicii „Dinu Lipatti”.

Diplomatul polonez a fost plăcut surprins de istoria şi unicitatea clădirilor din Centrul Vechi al municipiului reşedinţă de judeţ.

Trebuie spus că în prezent, investiţiile poloneze în România se ridică la peste 230 de milioane de euro, în vreme ce schimburile comerciale dintre judeţul Satu Mare şi Polonia au depăşit în anul 2016 suma de 110 milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.