Maratonul Caritas vă așteaptă cu programe interesante. Vezi detalii

Organizația „Caritas” a Diecezei Satu Mare a dedicat anul 2017 domeniului îngrijirii vârstnicilor, de aceea scopul „Maratonului de Solidaritate” din acest an este întărirea solidarității față de semenii noștri de vârsta a treia, respectiv oferirea unui prilej pentru fiecare sătmărean cu sensibilitate socială să poată facă ceva pentru vârstnicii din comunitatea noastră. Acțiunea va avea loc în data de10 iunie.

Pre-înregistrarea începe în data de 29 mai la sediul central al Caritas (Str. Lükő Béla Nr. 15, Satu Mare), de luni până vineri între orele 08.00 și 16.00. Taxele de înregistrare rămân aceleași, și anume: 10 lei/un participant, 8 lei/participant în cazul unui grup de 3-14 persoane, 5 lei/persoană pentru un grup de minim 15 participanți, 5 lei/persoană în cazul pensionarilor, iar copiii sub 7 ani vor participa gratuit.

Destinația maratonului din acest an este terenul de fotbal din comuna Vetiș. Traseul detaliat este următorul: startul se va da în Centrul Vechi, din Piața Libertății nr. 20, în data de 10 iunie la ora 08.30, apoi, după ocolirea parcului central se va parcurge Aleea „Corneliu Coposu”, se va trece prin centrul nou, apoi se va urca pe dig sub Podul Golecu, iar după aceea, pe partea dinspre Micro 16 a digului se va merge până la terenul de fotbal din Vetiș.

La „finish” participanții vor fi invitați la un gulaș gustos din partea gazdelor din Vetiș. Alături de Primăria Comunei Vetiș și Centrul Cultural „Vetési Albert” se implică în asigurarea unei relaxări de calitate după parcurgerea traseului în scop caritabil.

Cei interesați vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu programele Caritas destinate persoanelor de vârsta a treia prin vizitarea corturilor tematice. Nu vor lipsi nici demonstrațiile de dresaj canin, competițiile distractive, tombola și alte programe interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.