Consum fraudulos de gaze naturale şi curent. Șase cazuri în județul Satu Mare

Delgaz Grid a identificat anul acesta circa 900 de suspiciuni de consum fraudulos de gaze naturale şi energie electrică. În judeţul Satu Mare au fost identificate șase situaţii de consum fraudulos de gaze naturale.

Compania Delgaz Grid (fosta E.ON Distribuţie România) a depistat în primele patru luni ale acestui an aproximativ 900 suspiciuni de consumuri frauduloase, prejudiciul total estimat fiind de aproximativ 2,5 milioane de lei.

Din totalul cazurilor, 442 reprezintă consum fraudulos de gaze naturale (în cele 20 de judeţe din Transilvania, Moldova şi Banat), iar 454 sunt sustrageri de energie electrică (în zona Moldova).

Combaterea intervenţiilor neautorizate la aparatele de măsură, atât la instalaţiile de gaze naturale, cât şi la cele de energie electrică, precum şi a improvizaţiilor efectuate în scopul consumului neautorizat de energie reprezintă o preocupare constantă a Delgaz Grid. Aceste intervenţii aduc prejudicii importante şi, totodată, pot genera incidente deosebit de grave, cu însemnate pagube materiale şi/sau victime.

Delgaz Grid subliniază faptul că aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsură, în scopul înregistrării unui consum mai mic decât cel real, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal. Tocmai de aceea compania colaborează cu instituţiile abilitate ale statului pentru identificarea acestor situaţii. Acest lucru nu este numai în beneficiul companiei, fiind în egală măsură, şi în interesul consumatorilor oneşti, care pot fi afectaţi direct sau indirect de asemenea situaţii.

Compania recomandă consumatorilor să nu accepte „ofertele” venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile de gaze naturale şi/sau energie electrică, în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite a împiedica înregistrarea cantităţilor reale de gaze naturale şi/sau energie electrică consumate.

Nu în ultimul rând, Delgaz Grid face apel la spiritul civic al cetăţenilor pentru a sesiza organele de cercetare penală și/sau compania noastră, dacă au cunoştinţă de existenţa unor intervenţii neautorizate la instalaţiile de gaz şi/sau electricitate, intervenţii ce pot duce la importante pagube materiale şi/sau pierderi de vieţi omeneşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.