Urși, lupi și pisici sălbatice în pădurile din județ. Ce spun specialiștii

Nouă urși trăiesc în pădurile din zona Oașului, reiese în urma evaluării populațiilor carnivore, realizată în ultimele săptămâni. Din aceleași evidențe reiese că în pădurile din județ trăiesc și 22 de lupi respectiv 107 pisici sălbatice.

Populaţiile de carnivore din judeţul Satu Mare, înregistrate de către biologi în urma evaluărilor din acest an, cuprind nouă urşi bruni înregistrați în fondurile cinegetice nr. 4 Negrești, 5 Racșa și 3 Huta, în creștere cu două exemplare față de anul 2016; 22 exemplare de lupi (efectiv optim: 18 lupi) în creștere cu un exemplar față de anul trecut şi 107 pisici sălbatice (efectiv optim: 60 pisici sălbatice) în scădere cu șase exemplare față de anul precedent.

Aceste carnivore trăiesc în regiunile montane şi de deal acoperite cu păduri.

Sunt strict protejate prin lege şi vânarea lor se poate face numai prin obţinerea de derogări de la Ministerul Mediului. Pentru sezonul de vânătoare 15 mai 2017 – 14 mai 2018 nu s-au făcut propuneri de plafon maxim de intervenție pentru aceste specii de carnivore.

Prin aceste evaluări anuale și prin nivelul propunerilor de plafon maxim de intervenție se urmăreşte menţinerea populaţiilor de carnivore mari la un nivel optim care să le asigure supravieţuirea în cadrul ecosistemelor din judeţul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.